Pokémon Scarlet en Pokémon Voilet

Pokémon Scarlet en Pokémon Violet

Pokémon Scarlet en Pokémon Violet, wat is het grootste verschil?

In Pokémon Scarlet en Pokémon Violet kan je kiezen tussen een mannelijke outfit en vrouwelijke outfit. Deze outfits zijn in allebei de games andere kleuren. Er zijn ook verschillende soorten Pokémon die alleen in Pokémon Scarlet of alleen in Pokémon Violet verschijnen. Zo verschijnen Larvitar en Stonjourner bijvoorbeeld in Pokémon Scarlet terwijl Bagon en Eiscue dat in Pokémon Violet doen.

Wat kunnen we verwachten?

“Trainers zullen opnieuw beginnen aan een epische ontdekkings- en verkenningsreis”, aldus Tsunekazu Ishihara, president en CEO van The Pokémon Company. “Pokémon Scarlet en Pokémon Violet worden een avontuur als geen ander, en ik kan niet wachten om deze ongelooflijke ervaring met jullie allemaal te delen.”

De twee games zijn ontwikkeld door GAME FREAK inc. en zetten een nieuwe evolutionaire stap in de Pokémon reeks. Trainers kunnen een open wereld verkennen waar verschillende steden zonder grenzen overgaan in de wildernis. Pokémon zijn overal in deze uitgestrekte open wereld te zien: in de lucht, in de zee en op het land.

De nieuwste generatie starter te kiezen in Pokémon Scarlet en Pokémon Violet

Fuecoco
Categorie: Fire Croc Pokémon
Lengte: 0,4 m
Gewicht: 9,8 kg
Type: Vuur
Ability: Blaze

Fuecoco is een relaxte Pokémon die alles in zijn eigen tempo doet. Hij houdt van eten en rent met een glinstering in zijn ogen op al het voedsel af dat hij vindt. De vierkante schubben op de buik en rug van Fuecoco absorberen externe warmte en zetten het vervolgens om in vuurenergie. Deze schubben zijn altijd warm en op sommige momenten kunnen ze zeer heet worden. De flikkering boven op het hoofd van Fuecoco is vuurenergie die uit het lichaam van Pokémon weglekt. Wanneer Fuecoco zich opwindt, spuwt zijn hoofd meer vlammen.

Pokemon Fuecoco

Quaxly
Categorie: Duckling Pokémon
Lengte: 0,5 m
Gewicht: 6,1 kg
Type: Water
Ability: Torrent

Deze Pokémon volgt zijn Trainer op de voet. Hij is netjes en vindt het verschrikkelijk als zijn hoofd vuil wordt. Zijn lichaam glimt continu omdat de gel die door zijn veren afgegeven wordt, water en vuil afstoot. Zijn kuif zit strak achterover dankzij een volle en vochtige crème. Deze raakt in de war als hij droog wordt. Hij heeft sterke poten en kan zelfs op plekken met een sterke stroming moeiteloos zwemmen. Tijdens een gevecht bestookt hij tegenstanders met snelle en herhaaldelijke trappen.

Pokemon Quaxly

Sprigatito
Categorie: Grass Cat Pokémon
Lengte:  0,4 m
Gewicht:  4,1 kg
Type: Grass
Ability: Overgrow

Deze wispelturige aandachtstrekker kan gaan mokken als zijn Trainer aandacht schenkt aan andere Pokémon. Wanneer Sprigatito met zijn voorpoten knedende en wrijvende bewegingen maakt, komt er een zoete geur vrij die omstanders kan verlammen. Deze geur heeft helende krachten en zorgt ervoor dat tegenstanders hun vechtlust verliezen. De samenstelling van zijn pluizige vacht lijkt op die van planten. Hij kan hiermee energie opwekken door zonlicht te absorberen. Door zichzelf te kammen voegt hij vocht toe aan zijn vacht. Dit ondersteunt zijn fotosynthetisch vermogen.

Pokemon Sprigatito

Pokémon Scarlet en Pokémon Violet regio Paldea

Je begint het avontuur in de regio Paldea, een gebied met uitgestrekte vlakten die bezaaid zijn met meren, torenhoge bergtoppen, woestijnen en bergketens. Je treft er vele mensen en Pokémon die op uiteenlopende plaatsen samenleven. Dit loopt van een boerendorp met overvloedige oogsten tot een havenstad met een levendige markt. Daarnaast zijn er Pokémon die in boomtoppen, in rivieren en op andere plaatsen in de wildernis leven.

In het midden van Paldea ligt de grootste stad van de regio: Mesagoza. In deze stad vind je de Naranja Academy of Uva Academy. De naam van de school, het embleem, de uniformen en andere details zijn afhankelijk van de spelversie die gespeeld wordt: Pokémon Scarlet of Pokémon Violet.

De Pokédex wordt als app geladen op de Rotom Phone. Je kunt in de kaartapp een kaart van de gehele regio Paldea zien. Hierop wordt jouw huidige locatie weergegeven. Daarnaast krijg je allerlei andere informatie, zoals dichtstbijzijnde plaatsen, Pokémon Centers en wilde Pokémon.

Het verschijnsel Terastal

Dit verschijnsel komt alleen voor in de regio Paldea. Hierdoor gaan Pokémon fonkelen als edelstenen.
Wanneer een Pokémon terastalliseert, verschijnt er boven zijn hoofd een Tera Jewel dat op een kroon lijkt, en glinstert zijn lichaam als een gesneden edelsteen.
 
Alle Pokémon in Paldea kunnen terastalliseren en zo speciale krachten krijgen. Via de terastallisatie kun je jouw gevechtsstrategieën versterken door de kracht van aanvallen te vergroten die hetzelfde type hebben als het Tera-type van hun Pokémon. Er zijn achttien typen. Dit betekent dat er talloze combinaties van Pokémon en Tera-typen zijn.
 
Je kunt een Pokémon eenmaal per gevecht terastalliseren. Deze transformatie duurt tot het einde van het gevecht. Voor de terastallisatie van een Pokémon moet je wel een Tera Orb hebben. Deze moet na elk gebruik opgeladen worden. Je kan je Tera Orb opladen door kristallen vol terastale energie aan te raken of door naar een Pokémon Center te gaan.

Quaxly Diamond

Tera Raid Battles

Tera Raid Battles verschijnen in Pokémon Scarlet en Pokémon Violet wanneer je met drie spelers samenwerkt om het tegen een geterestalliseerde wilde Pokémon op te nemen. Je kan andere spelers voor deelname aan een Tera Raid Battle vinden door de optie ‘Tera Raid Battle’ te selecteren en vervolgens medestrijders te werven of je bij de raid van een andere speler te voegen. Als jij met vrienden of bekenden wil vechten, moet je een koppeling code instellen. Dit gevechtssysteem heeft een tijdslimiet, en alle spelers kunnen continu aanvallen zonder dat ze moeten wachten tot andere Trainers hun acties gekozen hebben.

Poké Portal en the Union Circle

In Pokémon Scarlet en Pokémon Violet kun je met Trainers uit de hele wereld ruilen en vechten door middel van de functionaliteit ‘Poké Portal’

 •  Ruilen: In de Poké Portal kun je  via een Link Trade met een bepaalde andere Trainers ruilen. Via een Surprise Trade kunnen spelers na het kiezen van een te ruilen Pokémon met een willekeurige Trainer overal ter wereld ruilen.
 • Vechten: Via de optie ‘Link Battle’ in de Poké Portal kunnen spelers Pokémon-gevechten voeren met andere Pokémon Trainers.

Daarnaast kan je via de nieuwe functie ‘Union Circle’ in de Poké Portal met maximaal drie vrienden in dezelfde ruimte samen op avontuur gaan.

Belangrijke personages in de regio Paldea.

 • Nemona
  Je vriend Nemona heeft een vrolijk en energiek karakter en een grote passie voor Pokémon-gevechten. Ze is een ervaren Pokémon Trainer en vormt een betrouwbare gids voor jou tijdens je avonturen. Ze is onnavolgbaar tijdens gevechten, maar ze schijnt niet de beste te zijn in het gooien van Poké Balls.
 • Professor Sada of Turo
  In Pokémon Scarlet ontmoet je professor Sada en in Pokémon Voilet ontmoet je professor Turo. Beide professors doen onderzoek naar bepaalde overleveringen uit de regio.
 • Clavell
  Hij is de directeur van de academie en leert jou veel over hun school.
 • Meneer Jacq
  Hij weet zeer veel over het leven van Pokémon en heeft de Pokédex-app voor de Rotom Phone ontwikkeld. Hij is ook jouw leraar.
 • Penny
  Penny is wat verlegen en komt om de een of andere reden niet erg vaak naar de academie.
 • Grusha
  Hij was vroeger een professionele snowboarder maar nu fulltime Gym Leader van de Glaseado Gym. Hij is een specialist op het gebied van Pokémon van het type Ice. Zijn partner is Cetitan.

Nog meer nieuwe Pokémon

Pawmi

Naast de elektrische holtes in zijn wangen heeft Pawmi op zijn voorpoten organen die elektriciteit ontladen. Hij wekt energie op door over zijn wangen te wrijven. Vervolgens geeft hij zijn tegenstanders een schok door ze aan te raken met de kussentjes op zijn voorpoten. De vacht die zijn lichaam bedekt, biedt niet alleen uitstekende bescherming tegen de kou maar dient ook als opslagplaats voor elektriciteit. Als hij zich niet op zijn gemak voelt, begint deze behoedzame Pokémon over zijn wangen te wrijven om zich voor te bereiden op het afgeven van een elektrische schok.

Deze Pokémon wordt gebruikt door je vriend Nemona.

 • Category: Mouse Pokémon
 • Type: Electric
 • Height: 0,3 m
 • Weight: 2,5 kg
 • Ability: Static / Nature Cure
Lechonk

Lechonk gebruikt zijn reukzintuig om alleen de lekkerst ruikende wilde grassoorten en de rijpste bessen te zoeken en te eten. Vanwege zijn eetgewoonten verspreidt hij een geur die lijkt op kruiden waar Pokémon van het type Bug een hekel aan hebben. Als hij door een tegenstander aangevallen en opgeschrikt wordt, stormt hij in paniek voorwaarts. Op het eerste gezicht lijkt hij dik, maar in werkelijkheid is het lichaam van deze Pokémon zeer gespierd omdat hij continu op pad is op zoek naar voedsel. Ook deze Pokémon wordt gebruikt door je vriend Nemona.

 • Category: Hog Pokémon
 • Type: Normal
 • Height: 0,5 m
 • Weight: 10,2 kg
 • Ability: Aroma Veil / Gluttony
Smoliv

De olie die uit zijn hoofd komt, smaakt zeer bitter en is niet geschikt voor consumptie. Wanneer hij opgeschrikt of aangevallen wordt, vuurt Smoliv olie af om zijn tegenstander af te remmen. Hij maakt dan van de gelegenheid gebruik om weg te rennen. In de vrucht op zijn hoofd slaat Smoliv de olie op die gemaakt is van voedingsstoffen die hij via fotosynthese verkrijgt. Hiermee kan hij een week lang zonder eten en drinken. Hij geeft de voorkeur aan een droog en zonnig klimaat. En hij brengt zijn dagen graag al zonnebadend door. Deze Pokémon wordt gebruikt door je vriend Nemona.

 • Category: Olive Pokémon
 • Type: Grass / Normal
 • Height: 0,3 m
 • Weight: 6,5 kg
 • Ability: Early Bird
Paldean Wooper

In een ver verleden leefden Wooper onder water in de regio Paldea. Toen ze de strijd om hun territorium verloren, vonden ze blijkbaar een nieuw woongebied in moerasland. Om te voorkomen dat ze uitdroogden, begonnen ze hun lichaam te bedekken met een giftig vlies. Omdat ze al zo lang aan land leven, zijn hun kieuwen hard geworden. Hun lichaam is zwaar en ze bewegen langzaam, maar ze beschermen zich door krachtige giftige vloeistof uit hun kieuwen te spuwen.

 • Category: Poison Fish Pokémon
 • Type: Poison/Ground
 • Height: 0,4 m
 • Weight: 11 kg
 • Ability: Poison Point/Water Absorb
Centitan

Cetitan moeten sterke spieren hebben om hun enorme lichaam te kunnen ondersteunen. En achter aanvallen met hun lichaam zit een ongelooflijke kracht. Daarnaast trekken ze rond in sneeuwachtige gebieden van de games, waarbij ze beschermd worden door een dikke laag vet.

 • Category: Terra Whale Pokémon
 • Type: Ice
 • Height: 4,5 m
 • Weight: 700 kg
 • Ability: Thick Fat/Slush Rush

Nieuwe vormen van de Legendarische Pokémon Koraidon en Miraidon

Je gaat in Pokémon Scarlet en Pokémon Violet de Legendarische Pokémon Koraidon of Miraidon ontmoeten, die hen op hun tocht vergezelt. Koraidon en Miraidon zijn een en al mysterie en naar verluidt veel sterker dan enige andere Pokémon. Deze Pokémon kunnen hun vorm veranderen en aanpassen aan wat ze aan het doen zijn of aan het terrein waarop ze zich verplaatsen.

 • Sprinting Build/Drive Mode: Spelers kunnen rijden op Sprinting Build Koraidon of Drive Mode Miraidon, zodat ze de uitgestrekte regio Paldea gemakkelijker en vrijer kunnen doorkruisen.
 • Swimming Build/Aquatic Mode: Spelers kunnen in rivieren, meren en bruisende zeeën springen op zoek naar de Pokémon die daar leven, of vliegensvlug gevaarlijke wateren oversteken door op Swimming Build Koraidon of Aquatic Mode Miraidon te rijden.
 • Gliding Build/Glide Mode: Spelers kunnen van bergen, duizelingwekkende kliffen of torenhoge gebouwen afspringen en naar hun bestemming zweven.

.

Toch liever iets aanschaffen van Pokémon TCG?

Ga naar onze shop en bekijk ons volledige assortiment. 
Liever direct gericht zoeken, ga dan terug naar onze homepagina.

Geef een reactie

Winkelwagen