Universal Grading Services

Universal Grading Services

Graag willen wij jullie kennis laten maken met onze nieuwe partner: Universal Grading Services.

Universal Grading Services werkt samen met een team van experts. Dit om de collector ervan te verzekeren dat je kaarten een betrouwbare, objectieve en een hoogkwalitatieve beoordeling krijgen. Er wordt gewerkt met uiterst strikte gradeprocessen en een geavanceerde technologie.

Wat is de missie van Universal Grading Services?

Met een dynamisch team dat bestaat uit gedreven en passievolle liefhebbers van het verzamelen van kaarten, streven wij naar kwaliteit, klantvriendelijkheid en een snelle service bij UGS.

Het motto van UGS is dan ook: Door collectors, voor collectors!

Door middel van de service van UGS willen we jullie laten zien dat graden makkelijk, snel maar vooral ook leuk kan zijn! De prioriteit ligt dan ook op het snel en veilig retourneren van je kaarten. Met UGS kies je voor kwalitatief gegrade kaarten, en op die manier wordt het graden van kaarten makkelijk en leuk!

Wat zijn de waarden van UGS?

UGS is ontstaan door collectors, voor collectors. De experts in dit team weten als geen ander wat voor waarde een kaart voor iemand kan hebben. Dit kan zowel sentimentele waarde zijn, of waarde in geld. Om de integriteit van het vak te eren, zorgt het team ervoor dat je kaarten de liefde en zorg krijgen die ze verdienen. Ze worden dan ook onder kritisch oog bestudeerd en beoordeeld.

Hoe gaat UGS te werk?

Met een toegewijd team van experts, staat UGS voor je klaar om je kaarten te laten graden.

In samenwerking met UGS kun je je kaarten naar ons opsturen, en wij regelen de rest. Wij adviseren te allen tijde om je kaarten in een sleeve en in een toploader naar ons op te sturen. Heb je kostbare kaarten? Dan raden wij je aan om deze verzekerd op te sturen. Wanneer we je kaarten ontvangen hebben laten wij dit altijd weten.

Universal Grading Services Grade Schaal

Het Grading Proces

Je kaarten worden met uiterste precisie en zorgvuldigheid beoordeeld en bestudeerd. Onze experts doen dit afzonderlijk van elkaar om de objectiviteit van het graden te garanderen. Wanneer je kaarten binnenkomen bij UGS, worden je kaarten gecontroleerd op de echtheid van de kaart en op de conditie van de kaart.

Subgrades

Er wordt na het graden van je kaart, een globaal cijfer gegeven. Dit cijfer wordt onderbouwt door verschillende subgrades. Subgrades zijn de hoeken, de randen de centering en de oppervlakte van de kaart.

 1. Centering
  Hier wordt er gekeken naar hoe goed je kaart geprint en gecentreerd is. Om dit precies te kunnen meten wordt er een wereldwijd erkende meet tool gebruikt. Dit criterium heeft géén invloed op het conditie cijfer.
 2. Corners
  Hierbij wordt er gekeken naar alle 4 de hoeken van je kaart. Zowel de voor- als de achterkant worden nauwkeurig bekeken en beoordeeld.
 3. Surface
  Hier wordt er letterlijk gekeken naar het oppervlak van je kaart. Hierbij word er gekeken naar eventuele beschadigingen op je kaart, deuken, vouwen of whitening. Hierbij wordt er zowel naar de voor als de achterkant van je kaart gekeken.
 4. Edges
  Bij de edges wordt er echt gekeken naar de randen en de zijkanten van je kaart. Net zoals bij voorgaande stappen, word er hier weer gelet op beschadigingen, deuken, vouwen of whitening op je kaart.

Scoort jou kaart nou een Universal 10?! Dan krijgt je niet alleen een speciaal holografisch label, maar dan neemt UGS je kaart op in hun eigen Hall of Fame!

De beste bescherming

Bij deze service worden je kaarten verzegeld in een case van hoogwaardig acryl. Waarom nou acryl en geen plastic? Acryl blijft langer mooi, stevig en houd zijn beschermende werking. Hiermee blijven je kaarten jarenlang beschermd tegen beschadiging. Daarnaast heeft acryl ook een luxueuze uitstraling.

Winkelwagen